Mijn top bezienswaardigheden van Hanoi!

Er zijn talloze interessante en leerzame bezienswaardigheden en activiteiten in Hanoi. Je leest ze allemaal in dit artikel.

• Leestijd: 5 minuten 


Als je een rondreis door Vietnam aan het plannen bent is de kans groot dat je start of eindpunt Hanoi is. Wil jij weten wat de top bezienswaardigheden van Hanoi zijn?Net als veel plekken in Vietnam is Hanoi een plek met een turbulente geschiedenis. De stad heeft daardoor veel heftige maar leerzame bezienswaardigheden. Omdat er veel backpackers van noord naar zuid reizen (of andersom) is Hanoi ook de perfecte plek om andere backpackers te ontmoeten in 1 van de vele hostels. De beste plek om te verblijven als backpacker is in de oude wijk, hier vind je de meestele barretjes en hostels. Omdat het centraal ligt kun je vanaf hier ook gemakkelijk naar alle andere bezienswaardigheden in Hanoi.

Het Hoan Kiem meer

Een heerlijk rustig plekje in Hanoi is het Hoan Kiem meer; een prachtig park met een meer midden in het centrum van Hanoi. Als je even wilt ontsnappen aan de benzine geur van alle scooters is dit de juist plek. Veel bezienswaardigheden ga je in dit park niet vinden, echter hoeft dit natuurlijk ook niet om tot rust te komen. In het Hoan Kiem meer kan je lekker wandelen, mensen kijken en hapjes eten bij street food karretjes. Het is het leukste om dit meer vroeg in de ochtend te bezoeken, je bent dan getuige van alle lokale vissers en joggers. Je ziet de stad langzaam wakker worden terwijl jij van je rust in het park geniet. Perfect.

Doe een fiets tour in Hanoi!

Een fietstour door maken Hanoi is echt een aanrader! Het is een hele leuke manier om de verborgen pareltjes van de stad tegen te komen. In 3,5 uur tijd fiets je de hele stad door en kom je op de bekende en onbekende plekken. Doordat je rondgeleid wordt door een local heb je ook de kans om vragen te stellen over bepaalde delen van de stad.

Een goede aanbieder van fietstours in Hanoi is BajaBikes. Zij werken in Hanoi met een lokale gids die Engels spreekt. Op hun website kan je gemakkelijk en snel een tour boeken.

Bekijk hier alle hoogtepunten van een fiets tour in Hanoi

Fietstour_Hanoi

Een Bia Hoi Bar bezoeken in de oude wijk

De oude wijk in Hanoi is het backpackers centrum. Hier vind je alle hostels, kroegjes en restaurantjes. Een betere plek om je rondreis in Vietnam te beginnen kan je eigenlijk niet bedenken. Een leuke activiteit om te doen in Hanoi is het bezoeken van een Bia Hoi Bar. Een Bia Hoi Bar is een barretje waar ze zelf gebrouwen bier verkopen; super goedkoop dus. De biertjes winnen niet de smaak prijs, maar hier wat biertjes drinken met andere backpackers is erg gezellig. Je loopt over straat en je drinkt op de stoep. Alle barretjes hebben hun stoeltjes namelijk buiten op de stoep gezet. Houd er rekening mee dat je soms naar binnen wordt gehaald als de politie langs komen, de barren mogen namelijk geen bier op straat verkopen. Los van dat je even op moet staan is het alleen maar erg grappig om te zien.

Bezienswaardigheden_Hanoi_Avond

Waterpoppentheater Thang Long

Een leuke activiteit is het bezoeken van het waterpoppen theater van Thang Long. Het waterpoppen theater is sinds de 11de eeuw al kenmerkend voor de Vietnamese cultuur. Het is een voorstelling van een uur met muziek, dans en prachtige decor stukken. Wat het theater zo bijzonder maakt is dat een deel van de show zich afspeelt op het water. Het bezoeken van het theater wordt ook wel als 1 van de grappigste bezienswaardigheden in Hanoi gezien omdat er ook veel humor aan te pas komt. Er zijn dagelijks 6 shows in het theater aan de Dinh Tien Hoang, dit is aan de overkant van het Hoan Kiem meer. Het is aan te raden van te voren een kaartje te kopen want de shows zijn erg populair.

Hao Li gevangenis

Tijdens je rondreis door Vietnam ga je veel plekken tegenkomen die je wellicht niet in de koude kleren gaan zitten. Vietnam heeft een turbulente geschiedenis en deze is nog op veel plekken duidelijk zichtbaar. Eigenlijk is het een must om met eigen ogen te zien wat er hier allemaal gebeurd is. Dit kan goed in de Hao Li gevangenis; een gevangenis uit de Frans koloniale tijd die gebruikt werd om de Vietnamezen vast te houden. Later is de gevangenis gebruikt door de Vietnamezen om Amerikanen vast te houden. Onder andere Senator John McCain heeft hier vastgezeten.

Het bezoek aan de Hao Li gevangenis is iets dat je bijblijft. Er wordt heel duidelijk gepresenteerd hoe het leven van de gevangenen, inclusief de martelingen, eruit zag. Niks wordt aan je verbeelding over gelaten, het is daarom ook niet de populairste activiteit voor gezinnen met kinderen.  Het museum ben je in 2 uur doorheen maar is zeker de moeite waard om te bezoeken als je in Hanoi bent.


Meer artikelen over Vietnam...

reis.nl/voorbereidingen-rondreis-vietnam-visum-reistijd-en-vaccinaties-banner-foto

Voorbereidingen Rondreis Vietnam – Visum, Reistijd en Vaccinaties

De 5 leukste hostels in Ho Chi Minh

De 5 leukste hostels in Ho Chi Minh

mijn-top-5-bezienswaardigheden-ho-chi-minh

Alle top bezienswaardigheden van Ho Chi Minh

Sem op reis

Ik ben een doorgewinterde backpacker met een passie voor filmen en verhalen vertellen. Gedreven door nieuwsgierigheid in andere mensen, culturen en landschappen ben ik altijd op reis. Elke week ben ik druk bezig om een leuke, informatieve en entertainende aflevering te maken. Elke week iets anders. Reis je mee?

Naar alle videos >

De 5 leukste hostels in Ho Chi Minh

De 5 leukste hostels in Ho Chi Minh

reis.nl/voorbereidingen-rondreis-vietnam-visum-reistijd-en-vaccinaties-banner-foto

Voorbereidingen Rondreis Vietnam – Visum, Reistijd en Vaccinaties

Phu-Quoc-Bezienswaardigheden-strand

Tips voor de leukste activiteiten op Phu Quoc

Bezienswaardigheden-Hoi-An-Gele-Huisjes

Top 5 bezienswaardigheden van Hoi An

vliegwinkel_logocompare_nieuw