Tips rondreis Colombia

Rondreis en backpacken in Colombia

Backpacken in Colombia is de afgelopen jaren enorm in populariteit toegenomen. Ben jij van plan om te gaan backpacken in Colombia en je ben je op zoek naar de beste reisroute? Alles over de beste reisroute, bezienswaardigheden en andere tips vind je op deze pagina over Colombia.

Je rondreis door Colombia begint waarschijnlijk in Bogota of Medellin. Beide steden hebben genoeg redenen om even te blijven plakken. Vanuit daar zijn de mogelijkheden eindeloos divers! Een dagtripje vanuit Medellin naar Guatapé bijvoorbeeld. Mede om die reden heeft Colombia zich de afgelopen jaren ontpopt tot populairste backpack bestemming van Zuid-Amerika. Dat de toeristen cijfers al jaren aan het groeien zijn is niet zo gek. Colombia heeft een turbulente geschiedenis en lang niet alle problemen zijn voorbij. Zeker in grotere steden zoals Medellin en Bogota is het nog steeds goed opletten welke wijken je bezoekt. Maar het land doet zijn uiterste best om toeristen zo goed en veilig mogelijk te ontvangen. Colombia is 26x groter dan Nederland en heeft een erg divers klimaat. Hiken door de koele heuvels van Salento om vervolgens lekker aan het strand in Tayrone National park te liggen is in Colombia dus geen uitzondering. Het land heeft jungles, woestijnen, prachtige stranden en bruisende steden. Ook het aanbod van goedkope en gezellige hostels groeit nog steeds. Alles wat je wilt weten over backpacken in Colombia lees je op deze pagina!

De Valle de Cocora hike is zonder twijfel één van de vetste dingen om te doen in tijdens je rondreis door Colombia. Je hebt ze vast weleens voorbij zien komen op Instagram: De hoogste palmbomen ter wereld! Veel dingen lijken op Instagram mooier dan dat ze in het echt zijn, de palmbomen in de Valle de Cocora zijn zeker een uitzondering!

Alles wat je wilt weten over de beste route, de Valle de Cocora en Salento lees je hier! 

Lees verder...

Bezienswaardigheden Bogota

De kans is groot dat jouw rondreis door Colombia in Bogota begint. De hoofdstad van Colombia ligt op 2600 meter hoogte waardoor het klimaat een stuk koeler is dan de rest van het land. Het frisse klimaat is ideaal om aan te komen en eropuit te gaan. Naast het bekende street art is er veel meer te doen in Bogota! Alles wat je wilt weten over de bezienswaardigheden en veiligheid van Bogota lees je in dit artikel.  

Lees verder...

 

Informatie over Colombia

Bezienswaardigheden en Veiligheid in Medellin

Bezienswaardigheden en Veiligheid in Medellin

Tayrone National Park - Tips en beste hikes!

Tayrona National Park – Tips en beste hikes!

Bezienswaardigheden tips Guatape

Tips voor leuke bezienswaardigheden in Guatapé

Valle de Cocora Tips beste hike Salento

Tips voor de Valle de Cocora hike in Salento

Bezienswaardigheden Bogota Banner

De leukste 5 bezienswaardigheden in Bogota!

Digital Nomad Thumb

Het leven als Digital Nomad in Medellin

Strekt jouw avontuurlijke reizigers hart verder dan backpacken in Colombia? Wil je meer weten over de beste reisroute door Argentinië of wil je Paaseiland bezoeken? Het continent Zuid-Amerika beschikt over alle benodigdheden voor een avontuurlijke rondreis. Wil je meer informatie over de leukste, mooiste en meest avontuurlijke uitstapjes, excursies en bezienswaardigheden?

Alles over dit prachtige continent vind je op Backpacken Zuid-Amerika.