De leukste 5 bezienswaardigheden in Bogota!

De kans is groot dat jouw rondreis door Colombia begint in Bogota. Alles wat je wilt weten over de veiligheid en bezienswaardigheden in Bogota lees je in dit artikel! 

• Leestijd: 6 minuten  • Inclusief video   


 

Ben jij benieuwd naar de leukste bezienswaardigheden van Bogota? De kans is groot dat je rondreis door Colombia in Bogota begint. De hoofdstad van Colombia ligt op 2600 meter hoogte waardoor het klimaat een stuk koeler is dan de rest van het land. Het frisse klimaat is ideaal om aan te komen en eropuit te gaan. Daarnaast is de veiligheid in Bogota in de afgelopen jaren enorm verbeterd. Hierdoor is de populariteit van de stad toegenomen. Bogota heeft veel leuke bezienswaardigheden die je kennis laten maken met de Colombiaanse cultuur. Trek daarom minimaal 2 dagen uit om de stad te verkennen! Alles wat je wilt weten over de top bezienswaardigheden in Bogota lees je in dit artikel!

La Candelaria

De veiligste en zonder twijfel kleurrijkste wijk van Bogota is La Candelaria. La Candelaria is een historische wijk in Bogota waar veel hostels en restaurants zitten. Ideaal als uitvalbasis voor jouw avontuur in Bogota dus. In La Candelaria kan je overdag rondlopen, foto’s maken van alle mooie huisjes en luisteren naar straatmuzikanten. Omdat dit het meest toeristische deel van Bogota is, kan je hier ook gerust ’s avonds rondlopen. Vergeet als je in La Candelaria bent ook zeker niet om over het Plaza Bolivar te lopen. Een plein met ontzettend veel duiven, maar wel leuk om even gezien te hebben!

La candelaria

Free Graffiti Tour

Van alle bezienswaardigheden in Bogota zijn de graffiti werken in de stad onmisbaar. De hele stad zit vol met prachtige kunstwerken. Bogota behoort inmiddels tot de top 10 graffiti steden van de wereld. Graffiti is nog steeds illegaal, maar de politie treedt er niet tot nauwelijks tegen op. 10 Jaar geleden zag het leven op straat in Bogota er heel anders uit dan nu. Veel graffiti werken gaan dan ook over de turbulente politieke geschiedenis die de stad heeft. De beste manier om meer te leren over de betekenis van al deze werken is door een gratis graffiti tour te doen. In een tour van ongeveer 3 uur wandel je langs de populairste werken van de stad en leer je meer over de verhalen van deze prachtige kunstwerken. Er zijn uiteraard talloze tour aanbieders van deze tour, al raad ik je aan de officiële gratis tour te doen van Bogota Graffiti.

Graffiti Tour Bogota

Monserrate beklimmen

Vlak naast de kleurrijke wijk La Candeleria vind je één van de bekendste bezienswaardigheden van Bogota: De berg Monserrate. De berg geeft je een prachtig uitzicht over de enorme stad. Pas bovenaan de berg besef je hoe immens groot de stad is en hoe weinig je als toerist eigenlijk te zien krijgt. Je kunt Monserrate beklimmen, met de trein of met een kabelbaan omhoog. Houdt er wel rekening mee dat een klim omhoog al snel 2 uur in beslag kan nemen en het een aardige fysieke beproeving is. Een retourtje met het treintje kost ongeveer €6,- heen en weer. De meest spectaculaire weg omhoog is uiteraard met de kabelbaan, uiteraard is dit ook de duurste optie. Reken ongeveer €11,50 voor een retourtje met de kabelbaan. Eenmaal boven aan Monserrate kan je rondlopen, koffie drinken en uitkijken over de miljoenen stad Bogota.

Museo del Oro, Goudmuseum

Wie ook maar een beetje geïnteresseerd is in geschiedenis en/of archeologie mag zeker een bezoekje wagen aan Museo del Oro. In Museo del Oro, oftewel het goudmuseum, vind je talloze goudstukken, opgravingen en verhalen over het inheemse verleden van Zuid-Amerika. Het museum bevindt zich op 5 minuten lopen van Plaza Bolivar, La Candelaria.

 

Museo del oro

Zoutkathedraal van Zipaquirá

Alles van Bogota gezien of toe aan een groter uitstapje? Wanneer je geen genoeg kan krijgen van de bezienswaardigheden in Bogota, kan je het altijd iets verder buiten de stad opzoeken. Op 50 kilometer afstand van de stad vind je de zoutkathedraal van Zipaquira. De naam verklapt het misschien al wel een beetje; Een kathedraal geheel gemaakt van zout. Uiteraard was de kathedraal eerst een ondergrondse zoutmijn, echter is er later door de mijnwerkers zelf een kathedraal uitgehakt. Erg indrukwekkend! De kathedraal is één van de populairste bezienswaardigheden van Colombia, het kan er dus zeker in de weekenden erg druk zijn.

Beste hostels en hotels in Bogota

Selina La Candelaria

Overal waar je komt in Colombia vind je de prachtige hotels van Selina. Selina is één van mijn favoriete hostels in Colombia. Dit hostel ligt midden in de kleurrijke wijk Candelaria. Zoals elke Selina is het prachtig ingericht, hebben ze vriendelijk personeel en een heerlijke regendouche!

Dorms vanaf €10 / Privates vanaf €35,-

Fatima Hostel La Candelaria

Het Fatima hostel in La Candelaria is één van de gezelligste hostels in Bogota. Met meerdere chill ruimtes, overal hangmaten en en mooie bar is hier altijd wel gezelligheid te vinden. Het hostel ligt op 5 minuten lopen van Plaza Bolivar.

Dorms vanaf €6 / Privates vanaf €20,-

Goedkope vluchten naar Bogota

De gemiddelde prijs voor een vlucht naar Bogota met 1 tussenstop zit tussen de €500 en €600. Omdat je sowieso de oceaan over moet kan het logisch zijn om een rechtstreekse vlucht te nemen. KLM heeft meerdere rechtstreekse vluchten naar Bogota, deze zijn uiteraard wat duurder. De goedkoopste tickets vind je het makkelijkste met 1 of 2 overstappen, een beetje creatief boeken kan je makkelijk €200,- op je ticket besparen.

Buiten het hoogseizoen om heb je al een retourvlucht naar Bogta vanaf €500,-. De prijs per website kan soms aardig verschillen, daarom heb ik meerdere opties voor je op een rijtje gezet.


Meer artikelen over Colombia...

Bezienswaardigheden en Veiligheid in Medellin

Bezienswaardigheden en Veiligheid in Medellin

Tayrone National Park - Tips en beste hikes!

Tayrona National Park – Tips en beste hikes!

Bezienswaardigheden tips Guatape

Tips voor leuke bezienswaardigheden in Guatapé

Sem op reis

Ik ben een doorgewinterde backpacker met een passie voor filmen en verhalen vertellen. Gedreven door nieuwsgierigheid in andere mensen, culturen en landschappen ben ik altijd op reis. Elke week ben ik druk bezig om een leuke, informatieve en entertainende aflevering te maken. Elke week iets anders. Reis je mee?

Naar alle videos >

Bezienswaardigheden en Veiligheid in Medellin

Bezienswaardigheden en Veiligheid in Medellin

Tayrone National Park - Tips en beste hikes!

Tayrona National Park – Tips en beste hikes!

Bezienswaardigheden tips Guatape

Tips voor leuke bezienswaardigheden in Guatapé

Valle de Cocora Tips beste hike Salento

Tips voor de Valle de Cocora hike in Salento

vliegwinkel_logocompare_nieuw