Tips voor leuke bezienswaardigheden in Guatapé

Guatapé is makkelijk te doen met een dagtripje vanuit Medellin, door de vele bezienswaardigheden in de omgeving kan ik het aanraden om meerdere dagen naar Guatapé te gaan! In dit artikel vind je alle tips en bezienswaardigheden in Guatapé terug!

• Leestijd: 6 minuten  • Inclusief video!  


Geen zin om te lezen? Check de hier de aflevering over Guatapé:

Al eerder schreef ik over de beste bezienswaardigheden in Bogota en Salento. Wanneer je op rondreis door Colombia bent is de kans groot dat je ook Medellin komt en dus vlakbij het prachtige dorpje Guatapé bent! Als je de kans krijgt om even het hectische stadsleven van Medelin te ontsnappen, raad ik je zeker aan een kijkje te nemen in deze prachtige omgeving van Guatapé. Om jou op weg te helpen, zet ik in deze blogpost alle tips en bezienswaardigheden in Guatapé Colombia op een rij!

Guatapé ligt in het Colombiaanse departement Antioquia, tussen verschillende wateren en aan het meer Embalse Penol-Guitape. Het is zonder twijfel één van de kleurrijkste dorpjes ter wereld. Voor een unieke beleving van Colombia ben je hier op het juiste adres. Door de centrale ligging in de buurt van Medellín, is het dorp goed te verkennen in een dag indien je op doorreis bent. Het is echter de moeite waard om langer op deze bestemming te verblijven.

Op deze pagina vind je informatie over:

  1. Hoe kom je in Guatapé?
  2. Plazoleta de Los Zócalos
  3. Parque principal
  4. Iglesia de Nuestra Señora del Carmen
  5. La Piedra del Peñol/ El Peñón de Guatapé
  6. Verken de kleurrijke straten
  7. Overige tips

Hoe kom je in Guatapé?

Reizen naar Guatapé gaat gemakkelijk vanuit de stad Medellín. De twee steden liggen op ongeveer 86 kilometer afstand van elkaar verwijderd. Met de bus doe je er ongeveer anderhalf tot twee uur over om te komen. Het is wel handig om van te voren te checken hoe laat jouw bus vertrekt, want vanuit Medellin vertrekt er om het uur een bus naar Guatapé. Goedkoop is het wel, het kost je nog geen € 5,00.

Nu je weet hoe je in Guatapé komt, wil je vast en zeker ook graag alle tips en bezienswaardigheden in Guatapé Colombia te horen krijgen. Geen zorgen, want er is genoeg te beleven in de omvangrijke omgeving van dit dorp!

Plazoleta de Los Zócalos

Op het eerste oog lijkt deze bezienswaardigheid net een kermisattractie! Overal waar je blik op valt, is het een mengelmoes van verschillende kleuren en tekeningen.

Het project van deze bezienswaardigheid vertelt de oprichting van de geschiedenis van wat Guatapé was en van wat nu een stad is die leeft van toerisme.

Het is een ruimte om plezier te beleven voor zowel toeristen ,als de lokale bevolking. Je kunt er genieten van een heerlijk gastronomische keuken. Geen honger in een Colombiaanse snack? Wees niet getreurd, want er is van alles te doen, zoals het luisteren van muziek, het bezichtigen van kunst en natuurlijk de vriendelijke mensen die altijd in zijn voor een praatje.

Parque principal

Parque Principal is het park van Guatapé waar iedereen bij elkaar komt om te kletsen en te genieten van het heerlijke weer en de mooie omgeving. Het is een drukbezochte en mooie plek. Midden in het park bevindt zich een fontein waarbij je kunt gaan zitten om te ontspannen of je ogen uit te kijken van alles wat voorbij komt. In de buurt van het park liggen winkels met handwerk, supermarkten en opvallende gebouwen.  In het park staat nog een prachtige kerk die hieronder wordt toegelicht.

Iglesia de Nuestra Señora del Carmen

De Iglesia de Nuestra Señora del Carmen is opgericht in 1879. De kerk is helaas meerdere malen opnieuw gebouwd vanwege verwoestingen. Toch is er telkens voor gekozen de kerk nieuw leven in te blazen. Voor de Iglesia de Nuestra Señora del Carmen is regelmatig de Mercada de artesanías El Carmen te vinden. Dit is een markt waar textiel, glas, keramiek, stenen, schilderijen en nog veel meer wordt verkocht. Leuk als je nog op zoek bent naar een mooie souvenir voor het thuisfront!

La Piedra del Peñol / El Peñón beklimmen Guatapé

De bekendste trekpleister van Guatapé is toch wel deze, La Piedra, oftewel El Peñón. La Piedra ligt op ongeveer 5 kilometer van het dorp vandaan. Vanaf Guatapé kun je naar de rots wandelen in ongeveer een uur. Je kunt natuurlijk ook een tuk-tuk nemen. Het is een zware weg naar de top, maar eenmaal boven kun je heerlijk genieten van het uitzicht, souvenirs winkels en een restaurantje.

Vanuit Guatapé kun je met een boot het meer, de omgeving en alle aangrenzende dorpen verkennen. Tevens ligt het voormalige vakantiehuis van de beruchtste Colombiaanse drugsbaron Pablo Escobar er vlak in de buurt.

De boot vaart meestal voor een vaste prijs weg, daarom is het een goede tip om veel medereizigers te verzamelen.

Uiteraard is het een fantastisch idee om deze rots van 200 meter te beklimmen voor nog geen 12.000 pesos.

Verdwaal in de kleurrijke straten van Guatapé

Het eerste dat opvalt aan Guatapé zijn de ontelbare gekleurde huizen die je overal ziet. Je kunt uren door de gekleurde straten slenteren en je ogen uit kijken. Bijna elk huisje of muur is wel versierd met kleurige tekeningen. De tekeningen samen geven de geschiedenis van de stad vorm.

Met de dag heb je alle straten wel gezien en het hele dorp op je camera vastgelegd. De natuur rondom het dorp is daarentegen net zo de moeite waard om te bezoeken.

Overige tips voor meer dagen Guatapé

Naast de hierboven genoemde activiteiten zijn er ook nog genoeg andere activiteiten in Guatapé te beleven. Wanneer je meerdere dagen in Guatapé verblijft, is het aan te raden om er eens op uit te trekken om de omgeving te bewonderen. Het gaat dan vooral om uitstapjes die van sportieve aard zijn, zoals kajakken, wandelen of mountainbiken. Kortom, je komt aan cultuur en bezienswaardigheden niets tekort.

Tips en bezienswaardigheden in Guatapé zijn er dus genoeg om het een van de meest spraakmakende plekken op de wereld en al zeker van Colombia te maken.

Verder reizen door Colombia

Als je op rondreis bent door Colombia is de kans groot dat je volgende bestemming Bogota of Medellin is. Check ook mijn video over Salento, waar je tussen de hoogste palmbomen ter wereld wandelt! Van elke populaire bestemming in Colombia heb ik uitgebreide video gemaakt.

 


Meer artikelen over Colombia...

Bezienswaardigheden en Veiligheid in Medellin

Bezienswaardigheden en Veiligheid in Medellin

Tayrone National Park - Tips en beste hikes!

Tayrona National Park – Tips en beste hikes!

Valle de Cocora Tips beste hike Salento

Tips voor de Valle de Cocora hike in Salento

Sem op reis

Ik ben een doorgewinterde backpacker met een passie voor filmen en verhalen vertellen. Gedreven door nieuwsgierigheid in andere mensen, culturen en landschappen ben ik altijd op reis. Elke week ben ik druk bezig om een leuke, informatieve en entertainende aflevering te maken. Elke week iets anders. Reis je mee?

Naar alle videos >

Bezienswaardigheden en Veiligheid in Medellin

Bezienswaardigheden en Veiligheid in Medellin

Tayrone National Park - Tips en beste hikes!

Tayrona National Park – Tips en beste hikes!

Valle de Cocora Tips beste hike Salento

Tips voor de Valle de Cocora hike in Salento

Bezienswaardigheden Bogota Banner

De leukste 5 bezienswaardigheden in Bogota!

vliegwinkel_logocompare_nieuw