Cambodja

Tips en route backpacken in Cambodja

Ben jij van plan om te gaan backpacken door Cambodja? Cambodja is makkelijk te combineren met Thailand of Laos als je niet heel veel tijd hebt in Azië. Omdat het een kleiner land is, is het een perfecte bestemming om in 2 weken te bezoeken. Alles wat je wilt weten over de beste reisroute en bezienswaardigheden tijdens het backpacken in Cambodja vind je op deze pagina.

Cambodja heeft  bijzondere geschiedenis. Onder de leiding van Pol Pot zijn er in de jaren 70 meer dan 2,5 miljoen inwoners vermoord, dat was toen ongeveer een kwart van de bevolking. Door deze recente gebeurtenis kan je nog veel wonden van de oorlog in het dagelijks leven van Cambodja zien. Het land heeft geen top infrastructuur, veel wegen zijn nog niet geasfalteerd en al het vervoer gaat met bussen of scooters. De bevolking daarentegen is ongelofelijk vriendelijk, het land is goedkoop en thuishaven van het grootste religieuze bouwwerk ter wereld; Angkor Wat. Cambodja kent talloze leerzame, indrukwekkende en leuke bezienswaardigheden.

Alles wat je moet weten over de leukste hotels, bezienswaardigheden, voorbereidingen en het bezoeken van Angkor Wat lees je op deze pagina!

Een filmpje kijken?

Angkor Wat is de bekendste hotspot van Cambodja. Uren lang kan je verdwalen in de eeuwen oude tempels, deze stad mag je zeker niet overslaan als je Cambodja bezoekt. In de video zie je waarom!  

Angkor Wat is 1 van de populairste bezienswaardigheden in Azië. Om Angkor Wat te bezoeken moet je wel wat voorbereiding treffen en de nodige dingen uitzoeken. Omdat Angkor Wat het meest bezochte monument van Cambodja is, moet je eerst tickets kopen. In deze video leg ik alles uit over 1 van de populairste bezienswaardigheden van Cambodja.

Lees verder...

Informatie over Cambodja

Geschiedenis Cambodja Pol Pot

De geschiedenis van Cambodja: Het verhaal van Pol Pot

hostels-angkor-wat

Beste zwembad hostels bij Angkor Wat, Siem Reap

voorbereiding-rondreis-cambodja-visum-regenseizoen-en-vaccinaties-banner-foto

Voorbereiding Rondreis Cambodja – Visum, Regenseizoen en Vaccinaties

Top-5-Bezienswaardigheden-Batambang-Omgeving

Dit zijn de leukste activiteiten in Batambang, Cambodja

Angkor-wat-bezoeken-tips-tempel-banner

Angkor Wat bezoeken – Alle tips en leukste tempels