Angkor Wat bezoeken – Alle tips en leukste tempels

Een ticket kopen, vervoer naar Angkor Wat en de leukste tempels; alles wat je moet weten als je Angkor Wat gaat bezoeken lees je in dit artikel.

• Leestijd: 4 minuten   •  Inclusief video 


Tijdens je rondreis door Cambodja is het een absolute must om Angkor Wat en The City of Angkor te bezoeken.  The City of Ankor is een groot tempelcomplex buiten Siem Reap. Het is gebouwd in de 13de eeuw door het Khmer rijk. In de hele stad hebben meer dan 1 miljoen mensen gewoond. Angkor Wat is de hoofdtempel, hier woonde de koning van het Khmer rijk. Om Angkor Wat bevinden zich nog veel meer prachtige tempels.  Gebouwen als Ta Prohm, Bayon Temple en Angkor Thom zijn zelfs mooier dan Angkor Wat zelf. Het bezoeken van Angkor Wat is zonder twijfel 1 van de vetste bezienswaardigheden tijdens je backpack reis door Cambodja. Alles wat je moet weten over het bezoeken van The City of Angkor lees je hieronder!

Geen zin om te lezen? Check de video van Sem op reis;

Ticket Angkor Wat kopen

Voordat je Angkor Wat kunt bezoeken moet je een ticket kopen voor het tempel complex. De tickets worden verkocht op een speciaal punt net buiten Siem Reap. Er zijn 3 verschillende soorten tickets;

  • 1 dag ticket = $37
  • 3 dagen ticket = $62
  • 7 dagen ticket $72

Het is niet voor niks dat ze deze keuzes aanbieden. Alle tempels van de city of Angkor bezoeken in 1 dag is namelijk bijna onmogelijk. Zelfs al zou je alleen de mooiste tempels willen bezoeken, is het toch aan te raden een ticket voor meerdere dagen te kopen.

Hoe kom je bij Angkor Wat?

The City of Angkor ligt op ongeveer 3 kilometer afstand van Siem Reap. Omdat het de meest bezochte attractie van Cambodja is, is het niet heel moeilijk om er te komen. Je kunt er met de fiets, scooter en tuk tuk heen. Het is het meest gebruikelijk om met de tuk tuk naar Angkor Wat te gaan. Omdat alle tempels verspreid zijn over een gebied van 5 kilometer is het handig een tuk tuk chauffeur voor een dag te huren. Hij brengt je dan van tempel naar tempel en wacht op je als je de tempels aan het bezoeken bent. Een tuk tuk chauffeur huren voor 1 dag Angkor Wat kost tussen de 15 en 20 dollar. Onderhandelen voor minder heeft weinig zin, dit is namelijk de prijs die iedereen onder elkaar heeft afgesproken.


Tip:

Spreek met de Tuk Tuk chauffeur af om de zonsopgang te bewonderen. Zo begin je de dag met een prachtig ‘ansicht kaart momentje’ en is het nog lekker koel als je de rest van de tempels wilt bezoeken.


Met de fiets naar Angkor Wat is erg leuk, je kunt dan namelijk van tempel naar tempel fietsen. Houdt er alleen rekening mee dat het behoorlijke afstanden zijn in 30 graden op een Cambodjaanse fiets. Als je toch met de fiets wilt, zorg er dan voor dat je een goede fiets hebt en vroeg vertrekt.

Met de scooter naar Angkor Wat is af te raden, scooters zijn namelijk verboden in de stad zelf. Je zult dan van tempel naar tempel moeten lopen. Uiteraard is dit mogelijk, het kost alleen veel meer tijd.

De leukste tempels van Angkor Wat

Angkor Wat

Angkor Wat is niet alleen de hoofdtempel van de stad, maar ook het grootste religieuze bouwwerk ter wereld en tevens het nationale symbool van Cambodja. Hier woonde vroeger de koning van het Khmer rijk. Je tour begint hier. Als je verstandig bent vertrek je vroeg zodat je de zonsopgang kunt bewonderen. De zonsopgang bewonderen op Angkor Wat is namelijk prachtig en zal mooie foto momenten opleveren. Deze ervaring deel je weliswaar met duizenden andere toeristen, maar dat terzijde. Persoonlijk vond ik het erg indrukwekkend om door de tempel heen te lopen. Het is bizar om te beseffen dat alles zonder machines en enkel mankracht gebouwd is. Zorg er wel voor dat je niet te veel tijd in Angkor Wat besteed. Er zijn namelijk nog veel meer tempels, de meeste daarvan zijn ook een stuk mooier!

Bayon Tempel

De Bayon tempel is ook een grote bijzondere tempel om te bezoeken. Het is een boeddhistisch bouwwerk en kenmerkt zich aan de 200 gezichten die aan de buitenkant van de tempel geplaatst zijn. De gezichten zijn bedoeld om het rijk te beschermen tegen kwade invloeden van buitenaf. In de Bayon tempel kun je ook lekker rondlopen en verdwalen door de vele smalle gangetjes die door de tempel heen gaan.

Angkor Thom

Angkor Thom is een tempel stad in een tempel stad. Volg je het nog? The City of Angkor is zo groot dat er binnenin ook een kleine stad ligt, omringd door prachtige stadsmuren. De stad, ook wel Angkor Thom genoemd, heeft 5 indrukwekkende toegangspoorten en een prachtig bordes met olifanten beelden. Het bordes wordt ook wel elephant terrace genoemd. In Angkor Thom bevindt zich onder andere de bekende Bayon Tempel.

Ta Prohm

Ta Prohm is bekend uit de film Tomb Raider met Angelina Jolie. Grote delen van de film zijn opgenomen in deze tempel. Ta Prohm vind ik zelf de vetste tempel van het Angkor Wat complex. Waarom? Het is een enorme tempel in het bos en de hele jungle groeit door de tempel heen. In de tijd na het Khmer rijk heeft het hele tempel complex van Angkor Wat een anoniem bestaan gehad. Niemand wist af van het bestaan ervan, omdat de tempels als het ware werden opgeslokt door de groei van de jungle. In Ta Prohm is dit heel goed te zien.


Meer artikelen over Cambodja...

Geschiedenis Cambodja Pol Pot

De geschiedenis van Cambodja: Het verhaal van Pol Pot

hostels-angkor-wat

Beste zwembad hostels bij Angkor Wat, Siem Reap

voorbereiding-rondreis-cambodja-visum-regenseizoen-en-vaccinaties-banner-foto

Voorbereiding Rondreis Cambodja – Visum, Regenseizoen en Vaccinaties

Sem op reis

Ik ben een doorgewinterde backpacker met een passie voor filmen en verhalen vertellen. Gedreven door nieuwsgierigheid in andere mensen, culturen en landschappen ben ik altijd op reis. Elke week ben ik druk bezig om een leuke, informatieve en entertainende aflevering te maken. Elke week iets anders. Reis je mee?

Naar alle videos >

Geschiedenis Cambodja Pol Pot

De geschiedenis van Cambodja: Het verhaal van Pol Pot

hostels-angkor-wat

Beste zwembad hostels bij Angkor Wat, Siem Reap

voorbereiding-rondreis-cambodja-visum-regenseizoen-en-vaccinaties-banner-foto

Voorbereiding Rondreis Cambodja – Visum, Regenseizoen en Vaccinaties

Top-5-Bezienswaardigheden-Batambang-Omgeving

Dit zijn de leukste activiteiten in Batambang, Cambodja

vliegwinkel_logocompare_nieuw