Mijn top 5 bezienswaardigheden van Singapore!

Ben jij van plan om Singapore te bezoeken? Alles wat je moet weten over Singapore, de bezienswaardigheden en bijzondere regels lees je in dit artikel!

• Leestijd: 4 minuten • Inclusief video


Singapore is een bijzondere bestemming met leuke bezienswaardigheden. Singapore grenst aan Maleisië en is een stad en een land in 1. Singapore bezoeken is al een hele ervaring op zichzelf. Het is 1 van de schoonste steden ter wereld en vergeleken met andere landen in Azië is het dagelijks leven ook erg duur. De echte activiteiten in Singapore zijn vaak duurder dan in Europa. Dit is voor veel backpackers zelfs een reden om Singapore over te slaan. Echter is Singapore zeker het bezoeken waard als je in Azië bent. Singapore kenmerkt zich aan alle vele bizarre regels en wetten die het land handhaaft. Zo is kauwgom bijvoorbeeld illegaal in het land. Het land is extreem schoon en extreem luxe. En juist daarom is het erg leuk om Singapore voor 2 of 3 dagen te bezoeken. Mijn top 5 bezienswaardigheden van Singapore lees je hieronder.

Geen zin om te lezen? Check de video van Sem op reis!

Marina Bay Sands observation deck bezoeken

Het meest iconische gebouw van Singapore is natuurlijk het Marina Bay Sands; Een luxe hotel met een opmerkelijke architectuur. Het Marina Bay Sands bestaat uit 3 gebouwen van 200 meter hoog met daarboven op een enorm skypark. Het skypark is zonder twijfel 1 van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van Singapore. Als je Singapore gaat bezoeken moet je eigenlijk wel een bezoek brengen aan het skypark van het Marina Bay Sands. Het skypark geeft je fantastisch uitzicht over de hele stad en heeft een bar, terras en zwembad.

Het zwembad is helaas alleen voor hotel gasten. Als je niet bereid bent om €500,- per nacht te betalen voor een kamer (er zijn goedkopere hostels in Singapore) dan kan je altijd een skypark ticket kopen. Met dit ticket heb je de mogelijkheid om op een afgeschermd deel van het Sky Park te komen. Uiteraard heb je 180 graden zicht op de stad, je kunt dus zowel de haven als de indrukwekkende city skyline bewonderen. Een ticket voor het skypark kost 23 Singapore dollars.

Bezienswaardigheden_Singapore_Marina_Bay_2

Doe een fietstour door Singapore!

Een fietstour door Singpore is echt een aanrader! Het is een hele leuke manier om de verborgen pareltjes van de stad tegen te komen. In 4 uur tijd fiets je de hele stad door en kom je op de bekende en onbekende plekken. Singapore is prachtig groen en erg fiets vriendelijk! Doordat je rondgeleid wordt door een local heb je ook de kans om vragen te stellen over bepaalde delen van de stad.

Een goede aanbieder van fietstours in Singapore is BajaBikes. Zij werken in Singapore met een lokale gids die Engels spreekt. Op hun website kan je gemakkelijk en snel een tour boeken.

Bekijk hier alle hoogtepunten van een fiets tour in Singapore

Fietstour_Singapore

Gardens by the bay bezoeken

Singapore kenmerkt zich ook aan heel erg veel groen op straat. Overal waar je komt groeien tropische bomen op straat. Een leuke activiteit is het bezoeken van Gardens by the Bay; Een prachtig park achter het Marina Bay Sands. De Gardens by the Bay is een groot park met allemaal enorme futuristische bomen. De bomen zijn met loopbruggen aan elkaar verbonden. Toen ik de Gardens by the Bay ging bezoeken had ik heel erg het gevoel alsof ik op de set van Avatar liep. Als je de Gardens by the Bay wilt bezoeken dan kan je dit het beste doen wanneer het donker is. ’s Avonds gaan er namelijk allemaal prachtige lichten aan in de bomen en is het nog mooier om doorheen te lopen!

Bezienswaardigheden_Singapore_Gardens_by_the_bay

Goedkoop eten in Singapore

Singapore is een dure stad. Alle bezienswaardigheden in Singapore zullen duurder zijn dan in je vorige bestemming. Voor een avondmaal betaal je in een restaurant al snel 16 dollar. Goedkope restaurants zijn er eigenlijk weinig, dit betekent niet dat niet goedkoop kunt eten in Singapore. De leukste en goedkoopste plek om te eten is in een hawker center. Een hawker center is een grote foodcoart met allemaal verschillende kraampjes met eten en drinken. Hier heb je een maaltijd tussen de 4 en 6 dollar. Aanzienlijk goedkoper dus! Hawker centers vind je overal door de hele stad heen. Een groot bekend hawker center in het centrum van Singapore is het Lau Pa Sat Hawker Centre. Om bij het Het Lau Pa Sat Hawker Centre te komen moet je uitstappen bij Raffles Places (groene of rode lijn) en de zuidelijke uitgang nemen.

 

Hawker Centers zijn enorm kenmerkend voor het straatbeeld van Singapore. Eten in een Hawker Center is niet alleen leuk omdat het erg goedkoop is, hier wordt alles van de Singaporese keuken gemaakt. De gerechten in Singapore zijn zo divers als de bevolking, veel plezier met proeven dus!

Lichtshow Waterfront Promenade

De Waterfront Promenade is een boulevard die langs het water loopt in het centrum van Singapore. Vanaf de Waterfront heb je een prachtig uitzicht op onder andere het Marina Bay Sands en de Skyline van Singapore. Hier kan je theater shows bezoeken, een drankje doen in 1 van de vele bars of lekker uit eten. Dit is wel de plek waar je uiteraard de hoofdprijs betaald, maar rondlopen en bewonderen is uiteraard gratis! 1 Van de leukste gratis bezienswaardigheden is het bewonderen van de lichtshow. Elke avond is er een spectaculaire lichtshow vanaf het Marina Bay Sands. De lichtshow is inclusief lasers, geluid en fonteinen en duurt ongeveer 15 minuten. Het mooiste is dat het helemaal gratis is!

De lichtshow is dagelijks te bewonderen om 20:00 en 21:00 uur. Op Vrijdag en Zaterdag is er een extra show om 22:00 uur.

Kabelbaan naar Sentosa Island

Wist je dat Singapore ook een tropisch eiland met stranden en palmbomen heeft? Sentosa Island is een tropisch eiland aan de kust van Singapore. Het is allemaal gemaakt door mensen en dus volledig nep. Echter zijn er zoveel bezienswaardigheden op Sentosa Island dat je er gerust een hele dag voor kunt uittrekken. Je hoeft er niet heen om lekker rustig aan het strand te liggen, Sentosa Island is namelijk volgebouwd met hotels, restaurants, pretparken en je kunt er zelfs met dolfijnen zwemmen.

Je kunt op 2 manieren naar Sentosa Island. De goedkoopste manier om hier te komen is met de monorail. Deze vertrekt elke 10 minuten vanaf het harbour front. Je kunt ook met de kabelbaan naar Sentosa Island, een ticket voor de kabelbaan kost 29 dollar en brengt je heen en weer. De kabelbaan rit is een indrukwekkende tocht met uiteraard een prachtig uitzicht over de haven van Singapore.

Singapore is een hele leuke stad om te bezoeken voor 2 of 3 dagen. Er zijn genoeg bezienswaardigheden en activiteiten, het vervoer is erg makkelijk en het eten is heerlijk. Echter heb je het ook snel gezien na 3 dagen, persoonlijk vind ik het geen stad om lang te blijven. Singapore is een mooie tussenstop als je onderweg bent naar Maleisië, Borneo of Indonesië.

Hieronder kan je meer leuke video’s vinden over andere bestemmingen!

Bezienswaardigheden_Singapore_Sentosa_Island

Meer artikelen over Singapore...

Beste drone voor op reis

De beste drones voor op reis in 2020

Hostels-Singapore

Leuke goedkope hostels in Singapore

tips en regels drone mee op reis

Drone meenemen op reis: Alle regels en tips op een rijtje!

Sem op reis

Ik ben een doorgewinterde backpacker met een passie voor filmen en verhalen vertellen. Gedreven door nieuwsgierigheid in andere mensen, culturen en landschappen ben ik altijd op reis. Elke week ben ik druk bezig om een leuke, informatieve en entertainende aflevering te maken. Elke week iets anders. Reis je mee?

Naar alle videos >

Beste drone voor op reis

De beste drones voor op reis in 2020

Hostels-Singapore

Leuke goedkope hostels in Singapore

tips en regels drone mee op reis

Drone meenemen op reis: Alle regels en tips op een rijtje!

Alleen op reis - tips voor alleen reizen

Alleen op reis? 10 Tips voor de eerste keer alleen reizen!

vliegwinkel_logocompare_nieuw