Mijn top bezienswaardigheden van Phu Quoc

Phu Quoc is het grootste en mooiste eiland van Vietnam. Het wordt ook wel het pareltje van Vietnam genoemd om zijn prachtige witte stranden. Hoe kom je op Phu Quoc en wat zijn de leukste activiteiten? Je leest het in dit artikel.

• Leestijd: 4 minuten   •  Inclusief video 


Phu Quoc wordt het pareltje van Vietnam genoemd. Het heeft die bijnaam te danken aan alle natuurlijke schatten die er op het eiland te vinden zijn. Het eiland biedt genoeg mogelijkheden om lekker tot rust te komen of op de scooter op pad te gaan naar de vele bezienswaardigheden. Ongeveer 40% procent van het eiland is bedekt met park. Het park staat sinds 2006 op de Unesco werelderfgoed lijst en staat vooral bekend om Mount Chua, de hoogste berg van Phu Quoc. Tijdens mijn rondreis door Vietnam ben ik een week op het eiland geweest, mijn top bezienswaardigheden lees je in dit artikel!

Geen zin om te lezen? Check de video van Sem op reis:

Hoe kom je in Phu Quoc?

Als je vanaf Ho Chi Minh naar Phu Quoc wilt reizen kan dat op 2 manieren. De makkelijkste en snelste manier is met een binnenlandse vlucht. Omdat Phu Quoc een vliegveld heeft gaan gaan er dagelijks vluchten vanaf Ho Chi Minh naar het eiland toe. De vlucht duurt een uur en kost tussen de €50.- en €60,-.

Check hier de goedkoopste vluchten naar Phu Quoc.

Je kunt ook met de bus en boot naar Phu Quoc. Er vertrekken dagelijks 4 boten vanaf Rach Gia naar Phu Quoc. Houd er rekening mee dat de busreis van Ho Chi Minh naar Rach Gia ongeveer 10 uur in beslag neemt. De bus en boot in 1 dag doen is dus onmogelijk. Je kunt beste een tussen stop maken in Can Tho. Dit dorpje staat bekend om de floating markets. In Can Tho kan je 1 of 2 dagen verblijven om vervolgens door te reizen naar Rach Gia.

 

Ho Chi Minh > Can Tho: Er vertrekken dagelijks bussen vanaf het Mien Tay busstation. Busreis duurt ongeveer 4 uur en kost 90.000 dong.

Can Tho > Rach Gia: Er gaan dagelijks bussen met FUTA bus lines. De busreis duur ongeveer 4 uur.

Rach Gia > Phu Quoc: Er vertrekken 4 boten per dag. Er gaat 2 in de ochtend en 2 in het begin van de middag. Een boot ticket is 350.000 en de tocht duur 2,5 uur.

Coconut Tree Prison

De Coconut Tree Prison is één van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden. Het werd in de Vietnam oorlog gebruikt om Noord Vietnamese soldaten en burgers gevang te houden. Ze werden niet alleen gevangenhouden, vaak werden ze ook gemarteld tot de dood. De Coconut Tree Prison op Phu Quoc is het levende bewijs van alle gruwelijke oorlogsmisdaden die gepleegd zijn in Vietnam oorlog. Het is niet bepaald geschikt voor jonge kinderen, alle martel technieken worden pijnlijk kenbaar gemaakt aan de hand van levensechte poppen. Een bezoek aan de Coconut Tree Prison kan ik zeker aanraden. De toegang is gratis en het is erg indrukwekkend om te zien.

Lighthouse

In de haven van Duong Dong staat een prachtige vuurtoren uit 1937. Het is één van de populairste bezienswaardigheden van Phu Quoc. Het wordt ook wel Dinh Cau Rock genoemd. Het is een combinatie van een boeddhistische tempel en een vuurtoren. Het is gebouwd ter ere van een god die de vissers een veilige reis op zee bezorgde. Je kunt zowel de tempel bezoeken als de vuurtoren beklimmen. Het is aan te raden om dit de Dinh Cau Rock ’s avonds te bezoeken. Tijdens de zonsondergang levert het prachtige foto momenten op.

Phu Quoc Park

Door het  Park op Phu Quoc dat 40% van het eiland bedekt heeft het eiland een plekje gekregen op de wereld erfgoed lijst. Het park biedt een enorme diversiteit in flora en fauna. Het is de thuisbasis van meer dan 200 verschillende diersoorten en de hoogste berg van Phu Quoc: Mount Chua. Er zijn tientallen wandeltochten te doen in het park variërend van makkelijk tot moeilijk. Let op dat er voor veel tochten een gids verplicht is.

Stranden

Je bent natuurlijk niet alleen op reis voor alle bezienswaardigheden. In het droogseizoen van Oktober tot Maart is Phu Quoc een zon, zee en strand paradijs. De perfecte plek om lekker tot rust te komen. De meeste stranden van het eiland liggen aan de west kust. Met 20 kilometer lang is het grootste strand op het eiland Long Beach. Zeker in het hoogseizoen kan het hier aardig druk worden. Als je een rustiger strand wilt hebben moet je meer naar het noorden reizen. Daar vind je stranden als Vung Bau en Dai beach.


Meer artikelen over Vietnam...

reis.nl/voorbereidingen-rondreis-vietnam-visum-reistijd-en-vaccinaties-banner-foto

Voorbereidingen Rondreis Vietnam – Visum, Reistijd en Vaccinaties

De 5 leukste hostels in Ho Chi Minh

De 5 leukste hostels in Ho Chi Minh

mijn-top-5-bezienswaardigheden-ho-chi-minh

Alle top bezienswaardigheden van Ho Chi Minh

Sem op reis

Ik ben een doorgewinterde backpacker met een passie voor filmen en verhalen vertellen. Gedreven door nieuwsgierigheid in andere mensen, culturen en landschappen ben ik altijd op reis. Elke week ben ik druk bezig om een leuke, informatieve en entertainende aflevering te maken. Elke week iets anders. Reis je mee?

Naar alle videos >

De 5 leukste hostels in Ho Chi Minh

De 5 leukste hostels in Ho Chi Minh

reis.nl/voorbereidingen-rondreis-vietnam-visum-reistijd-en-vaccinaties-banner-foto

Voorbereidingen Rondreis Vietnam – Visum, Reistijd en Vaccinaties

Bezienswaardigheden-Hoi-An-Gele-Huisjes

Top 5 bezienswaardigheden van Hoi An

mijn-top-5-bezienswaardigheden-ho-chi-minh

Alle top bezienswaardigheden van Ho Chi Minh

vliegwinkel_logocompare_nieuw