Mijn top 5 bezienswaardigheden van Ho Chi Minh

Ho Chi Minh, vroeger ook wel Saigon genoemd, is de grootste stad van Vietnam. In en om de stad zijn er daarom genoeg dingen te doen. Hoe kom je in Ho Chi Minh en de top bezienswaardigheden lees je in dit artikel.

• Leestijd: 4 minuten • Inclusief video


Ho Chi Minh is de stad waar de Vietnamese cultuur en geschiedenis perfect samen komen. De stad heeft prachtige markten, Frans koloniale gebouwen en oorlogsmusea. Omdat veel backpackers van zuid naar noord reizen (of andersom) is Ho Chi Minh ook de perfecte plek om andere backpackers te ontmoeten in 1 van de vele hostels. De beste plek om te verblijven als backpacker is in District 1, hier vind je de meestele barretjes en hostels. Omdat het centraal ligt kun je vanaf hier ook gemakkelijk naar alle andere bezienswaardigheden in Ho Chi Minh.

Geen zin om te lezen? Check de video van Sem op reis:

Hoe kom je in Ho Chi Minh?

Van Phu Quoc naar Ho Chi Minh

Als je vanaf Phu Quoc naar Ho Chi Minh wilt reizen kan dat op 2 manieren. De makkelijkste en snelste manier is met een binnenlandse vlucht. Er gaan dagelijks vluchten vanaf het eiland Phu Quoc naar Ho Chi Minh. De vlucht duurt ongeveer een uurtje en kost tussen de €50.- en €60,-.

Check hier de goedkoopste vluchten vanaf Phu Quoc.

Je kunt ook met de boot en bus naar Ho Chi Minh. Er gaan dagelijks boten vanaf Phu Quoc naar Ha Tien en Rach Gia. Houd er rekening mee dat je vanaf het vaste land nog 10 uur onderweg bent met de bus naar Ho Chi Minh. Een goede tussenstop voor deze reis is Can Tho, dit dorpje staat bekend op de prachtige floating markets.

 

Van Dalat naar Ho Chi Minh

Er vertrekken dagelijks vluchten en bussen van Dalat naar Ho Chi Minh. Met het vliegtuig ben je nog geen uur onderweg. Vluchten naar Ho Chi Minh kan vanaf 40 euro.

Het busstation in Dalat is 1 km verwijdert van het centrum. Er gaan dagelijks meerdere bus maatschappijen vanaf dit busstation. Een busticket koop je op het busstation en de prijzen verschillen tussen de 150.000 en 200.000 dong. De prijs is uiteraard afhankelijk van de kwaliteit van de bus. De rit duurt ongeveer 8 uur.

Ben Thanh Market

Midden in district 1 van Ho Chi Minh tegenover het busstation vind je de Ben Thanh market. Het is één van de oudste markten in Ho Chi Minh en daardoor is het in de loop van de jaren uitgegroeid tot het meest iconische beeld van de stad. In het grote overdekte gebouw worden dagelijks etenswaar, specerijen, kunst en souveniers verhandeld. De markt is geopend van 06:00 tot 24:00. Aan het begin van de avond krijgt het gebied rondom het gebouw steeds meer leven. Je kunt er eten in 1 van de tientallen restaurants in de buurt of luisteren naar live straat muziek buiten het gebouw. Zeker in de avond is de Ben Thanh Market een mooie plek om lekker rond te lopen en te genieten van de oosterse muziek, geuren en sfeer.

TIP: In het zuidelijke gedeelte van het gebouw is een weggestopte opening naar een tweede verdieping. Als je hier in de ochtend uren omhoog gaat vind je een extra verdieping waar de kraam eigenaren aan het begin van de dag bloemen neer leggen voor de 'markt god' in de hoop op een goede handel vandaag. Als je een local vraagt je te begeleiden vind je het wel!

Oorlogsmuseum

In district 3 van Ho Chi Minh vind het je oorlogsmuseum. Het oorlogsmuseum laat goed zien hoe vernietigend de 30 jaar durende Vietnam oorlog is geweest. Het is zonder twijfel de meest indrukwekkende bezienswaardigheid van Ho Chi Minh. Het museum heeft tanks, vliegtuigen en ander legermateriaal tentoongesteld. Binnen in het museum vind je confronterende foto's, verhalen en informatie over de Vietnam oorlog. Het museum laat vooral zien hoe groot de impact is geweest van de Amerikanen. Het bezoek geeft je kippenvel maar mag eigenlijk niet ontbreken als je in Ho Chi Minh bent.

Floating Markets

Wat ik zelf het leukste vond om te doen in Ho Chi Minh was een bezoek brengen aan de floating markets. Omdat alle handel vroeger via de Mekong rivier het land binnen kwam werd alle handel ook direct weer verkocht op het water. Er varen bootjes met groente, fruit en andere handelswaar over de rivier heen. Een prachtig gezicht als je er doorheen vaart! Er zijn zelfs bootjes met ingebouwde keukens erin, die je voorzien van een heerlijke portie noodles. De markt is geopend van 05:00 tot 09:00 uur 's ochtends. Je moet er dus wel vroeg bij zijn!

De grootste floating market vind je in Can Tho, een klein dorpje ten zuiden vanaf Ho Chi Minh. Om in Can Tho te komen moet je eerst 3 uur met de bus reizen vanaf Ho Chi Minh. Het is dus niet te doen met een dagtripje. De beste busverbinding heb je vanaf het Mien Tay busstation, een busstation ten westen van de stad. Een ticket kost 90.000 dong en is verkrijgbaar op het bus station.

Cu Chi Tunnels

Als je na het oorlogsmuseum in Ho Chi Minh niet genoeg te weten bent gekomen over de Vietnam oorlog moet je naar de Cu Chi Tunnels. De Cu Chi Tunnels liggen op 45 kilometer afstand van Ho Chi Minh en zijn daardoor iets makkelijker te doen met een dag uitje. De Cu Chi Tunnels werden vroeger door het Noord Vietnamese leger gebruikt om de Amerikanen te bevechten. Het in totaal 200 kilometer tellende gangenstelsel werd gebruikt als schuilplaats en opslagplaats voor wapens. Op sommige plekken zijn er zelfs scholen en ziekenhuizen gevonden. Er zijn ook tunnels waar je zelf door heen kunt lopen om zo goed mogelijk te beleven hoe het in de oorlog ging. Een dagtrip is makkelijk te regelen in Ho Chi Minh. Een gids begeleid je langs de tunnels en kan je meer vertellen over de geschiedenis er van.

Bitexco Financial Tower - Saigon Skydeck

Waarschijnlijk het meest moderne gebouw van Ho Chi Minh is de Bitexco Financial Tower. Met 265 meter hoog is het gebouw één van de bekendste bezienswaardigheden in Ho Chi Minh. Het gebouw heeft een eigen helicopterplatform, winkels en restaurants. Op de 49ste verdieping vind je een uitkijkpunt 360 graden zicht over de hele stad heen. Om op het Saigon Skydeck te komen moet je wel eerst een ticket kopen van 200.00 dong. Om een fenomenaal uitzicht over de stad te krijgen hoef je niet perse het skydeck te bezoeken. Je kunt ook een drankje doen in 1 van de skybars, de prijzen van de drankjes zullen alleen niet veel goedkoper zijn!


Meer artikelen over Vietnam...

reis.nl/voorbereidingen-rondreis-vietnam-visum-reistijd-en-vaccinaties-banner-foto

Voorbereidingen Rondreis Vietnam – Visum, Reistijd en Vaccinaties

De 5 leukste hostels in Ho Chi Minh

De 5 leukste hostels in Ho Chi Minh

mijn-top-5-bezienswaardigheden-hanoi

Top bezienswaardigheden van Hanoi!

Sem op reis

Ik ben een doorgewinterde backpacker met een passie voor filmen en verhalen vertellen. Gedreven door nieuwsgierigheid in andere mensen, culturen en landschappen ben ik altijd op reis. Elke week ben ik druk bezig om een leuke, informatieve en entertainende aflevering te maken. Elke week iets anders. Reis je mee?

Naar alle videos >

De 5 leukste hostels in Ho Chi Minh

De 5 leukste hostels in Ho Chi Minh

reis.nl/voorbereidingen-rondreis-vietnam-visum-reistijd-en-vaccinaties-banner-foto

Voorbereidingen Rondreis Vietnam – Visum, Reistijd en Vaccinaties

Phu-Quoc-Bezienswaardigheden-strand

Tips voor de leukste activiteiten op Phu Quoc

Bezienswaardigheden-Hoi-An-Gele-Huisjes

Top 5 bezienswaardigheden van Hoi An

vliegwinkel_logocompare_nieuw