Mijn top 5 bezienswaardigheden van Hoi An

Hoi An is een klein stadje met een groot verhaal; Het is een van de weinige plekken in Vietnam waar nog zo veel gebouwen intact zijn gebleven na de Vietnam oorlog.

• Leestijd: 3 minuten • Inclusief video 


Tijdens je rondreis door Vietnam mag je een bezoek aan Hoi An niet overslaan. Het historische centrum staat op de UNESCO werelderfgoed lijst en is geheel auto vrij. Dat maakt het erg prettig om doorheen te lopen. Er zijn veel bezienswaardigheden in en om het centrum van Hoi An. Hoi An is een stadje waar je heerlijk kunt rondlopen en genieten van alle prachtige gele huisjes en oud ambachtelijke winkeltjes. Van de vele bezienswaardigheden vind ik het historische centrum zelf misschien wel het meest indrukwekkend. Naast het rondlopen door Hoi An zijn er ook nog genoeg andere bezienswaardigheden om te bezoeken. Een heerlijke bestemming voor 2 of 3 dagen. Mijn tips voor Hoi An lees je hieronder!

Geen zin om te lezen? Check die video van Sem op reis:

Fiets tocht

Als je al een lange tijd op rondreis bent door Azië ga je bepaalde gewoontes in Nederland missen; fietsen bijvoorbeeld. Grote gedeelten van Hoi An zijn auto en scooter vrij. Je kunt je dus geen betere plek wensen om lekker de fiets te pakken en erop uit te gaan. De omgeving om Hoi An heen geeft een prachtig beeld van het plattelandse leven van Vietnam. De omgeving is perfect voor een oudhollands fietstochtje. Overal in de stad kan je fietsen huren, let er alleen wel op dat je een beetje een lekker zadeltje hebt. De meeste fietsen in Vietnam zijn niet heel vriendelijk voor de billen.

Kook Cursus

De Vietnamese keuken biedt een enorme diversiteit aan heerlijke authentieke gerechten. Hoi An is een van de betere plekken in Vietnam om te leren hoe deze gerechten bereid worden. Op verschillende plekken in de stad is het mogelijk om een kookcursus te krijgen van een local. Een kookcursus duurt vaak een halve dag en begint op de markt waar je alle verse ingrediënten koopt om mee te gaan werken. Je leert tijdens een cursus verschillende gerechten te bereiden en krijgt na afloop natuurlijk de mogelijkheid om van je eigen creatie te proeven. Tijdens je rondreis door Vietnam heb je natuurlijk al dagelijks kunnen proeven van de Vietnamese keuken, als je altijd al nieuwsgierig bent geweest hoe deze gerechten gemaakt worden is dit een leuke activiteit om te doen!

Kleding laten maken

In het oude centrum van Hoi An zijn veel oud ambachtelijke winkeltjes. In Hoi An zijn zelfs meer dan 300 kledingmakers. Als je tijdens je rondreis wat kleerscheuren of gaatjes in je favoriete reis shirt hebt gekregen is Hoi An de perfecte plek om je kleding te laten maken. Als je zeker wilt zijn dat je shirt er goed vanaf komt wees dan kritisch in waar je je kleding laat maken. Met zoveel kledingmakers in Hoi An zitten er natuurlijk genoeg namakers tussen. Kijk voor een goede kleding maker onder andere naar de prijs;

Strand van Hoi An

Tussen alle leuke bezienswaardigheden door is het natuurlijk ook heerlijk om te genieten van een lekker dagje strand. Hoi An is van alle markten thuis en een lekker strand dagje hoeft hier ook niet te ontbreken. Hoi An heeft 2 stranden enkele kilometers buiten het centrum. Het Cua Dai strand is net buiten het centrum. Echter heeft het Cua Dai strand erg geleden onder erosie en is het nog maar de vraag of je hier lekker kunt zonnen. Het voordeel is wel dat er op het Cua Dai strand minder toeristen zijn. De meeste toeristen liggen op het An Bang strand. Dit strand is fijner om aan te liggen en heeft ook meer eet en drinkgelegenheden. In het droog seizoen van Maart tot September kan je hier ook heerlijk zwemmen in de rustige zee. Beide stranden zijn makkelijk met de fiets te bereiken.

Van Hoi An naar Hue met de scooter

Als je rondreis door Vietnam in het zuiden is begonnen en je onderweg bent naar het noorden dan is het vervolgen van je reis op de scooter echt een aanrader! Het wordt ook wel 1 van de mooiste kust routes ter wereld genoemd; de Hai van Pass. De Hai van Pass is een prachtige route door de bergen naar Hue. Omdat er sinds 2005 een tunnel door de bergen gaat voor het auto en vrachtverkeer, is de Hai van Pass helemaal vrij voor scooters en wielrenners.


Meer artikelen over Vietnam...

reis.nl/voorbereidingen-rondreis-vietnam-visum-reistijd-en-vaccinaties-banner-foto

Voorbereidingen Rondreis Vietnam – Visum, Reistijd en Vaccinaties

De 5 leukste hostels in Ho Chi Minh

De 5 leukste hostels in Ho Chi Minh

mijn-top-5-bezienswaardigheden-ho-chi-minh

Alle top bezienswaardigheden van Ho Chi Minh

Sem op reis

Ik ben een doorgewinterde backpacker met een passie voor filmen en verhalen vertellen. Gedreven door nieuwsgierigheid in andere mensen, culturen en landschappen ben ik altijd op reis. Elke week ben ik druk bezig om een leuke, informatieve en entertainende aflevering te maken. Elke week iets anders. Reis je mee?

Naar alle videos >

De 5 leukste hostels in Ho Chi Minh

De 5 leukste hostels in Ho Chi Minh

reis.nl/voorbereidingen-rondreis-vietnam-visum-reistijd-en-vaccinaties-banner-foto

Voorbereidingen Rondreis Vietnam – Visum, Reistijd en Vaccinaties

Phu-Quoc-Bezienswaardigheden-strand

Tips voor de leukste activiteiten op Phu Quoc

mijn-top-5-bezienswaardigheden-ho-chi-minh

Alle top bezienswaardigheden van Ho Chi Minh

vliegwinkel_logocompare_nieuw