Mijn top 5 bezienswaardigheden in Kuching, Sarawak Borneo

Alles wat je moet weten over het bezoeken van Bako National Park of andere leuke bezienswaardigheden in Kuching lees je in dit artikel.

• Leestijd: 4 minuten   •  Inclusief video


Als je tijdens je rondreis door Maleisië een bezoek brengt aan het eiland Borneo, is de kans groot dat je ook in Kuching beland. Kuching is de hoofdstad van de deelprovincie Sarawak in Borneo. Het is een prachtige stad met een groot cultureel karakter. In en om Kuching heen zijn genoeg leuke, sportieve en leerzame bezienswaardigheden om te bezoeken. Ik ben er langer dan een week blijven plakken. Mijn top 5 bezienswaardigheden lees je hieronder.

Geen zin om te lezen? Check de video van Sem op reis: 

Bako National Park bezoeken

Op 35 kilometer afstand van Kuching ligt het Bako National Park. Het park kan je voor 1 of meerdere dagen bezoeken, je kunt er namelijk ook overnachten. Het is 1 van de actievere bezienswaardigheden in Kuching. In het park kan je verschillende wandelroutes afleggen, veel unieke diersoorten spotten en genieten van de diverse natuur. In het Bako National Park kan je ook de met uitsterven bedreigde neusaap spotten. Niks is mooier dan zo’n bijzonder beest in zijn natuurlijke omgeving van dichtbij te zien. Ik heb de neusaap ook kunnen spotten tijdens mijn bezoek aan het park, wil je meer informatie over het Bako National Park, check dan de aflevering van Sem op reis.

Overnachten bij een inheemse stam

Sarawak Borneo is de thuishaven van veel inheemse stammen. In heel Sarawak leven meer dan 200 inheemse families. Velen leven een afgezonderd bestaan diep in de jungle van Sarawak. Echter zijn er ook veel stammen die langzaam hun deuren openen voor nieuwsgierige toeristen. Het is zelfs mogelijk om stammen te bezoeken en bij ze te overnachten. Het bezoeken van een inheemse stam is zonder twijfel 1 van de meest bijzondere bezienswaardigheden tijdens je rondreis door Maleisië. Tijdens je bezoek leer je hoe de stammen eten vinden, koken en rituelen aan hun goden doen. De goedkoopste tour brengt je naar een stam die helemaal is ingesteld op toeristen. Hoe meer je voor de activiteit betaald, hoe unieker de stam is en hoe verder je dus ook de jungle in gaat. Uiteindelijk betaal je dus voor de echtheid van de ervaring.

Semenggoh Nature Reserve

Op ongeveer een half uur rijden van Kuching ligt het Semenggoh Nature Reserve. Het is een rehabilitatie centrum waar oerang oetans worden opgevangen die geen natuurlijke leefomgeving meer hebben als gevolg van houtkap, mijnbouw en bosbranden. Het is een verantwoorde plek om te bezoeken. Alle Oerang Oetans hebben alle ruimte om te leven en worden weer in het wild geplaatst wanneer zij daar klaar voor zijn. Als je het centrum bezoekt tussen 10:00 en 11:00 en 15:00 en 16:00 kan je de voedertijd bijwonen. Dit is een erg populair moment omdat je dan de grootste kans hebt om de oerang oetans te bewonderen. Het bezoeken van Semmengoh neemt niet veel tijd in beslag en is dus goed te combineren met andere bezienswaardigheden in Kuching.

Islamic Museum

Het bezoeken van het Islamic museum is 1 van de minder bekende bezienswaardigheden in Kuching. Als je meer wilt leren over de islam in Maleisië en over de rest van de wereld dan is het bezoeken van het Islamic Museum echt een aanrader. Het museum leert je meer over de geschiedenis van de islam in Sarawak en de ontwikkeling van het geloof over de hele wereld. Je bent er in een uurtje doorheen, het is 1 van die bezienswaardigheden die leuk zijn om te doen op een regenachtige middag of op dag van vertrek wanneer je niet veel tijd hebt.

Katten Museum

s’ Werelds eerste katten museum staat gevestigd in Kuching. Kattenliefhebbers kunnen hier terecht voor een bizarre selectie aan foto’s, kunstwerken en weetjes over katten. Omdat Kuching een stadje is waar je zo een week kunt zitten, is het bezoeken van het katten museum niet eens een slecht idee. Het bezoeken van het katten museum in Kuching is een luchtige maar bijzondere activiteit. Je staat in een uurtje weer buiten maar gaat het waarschijnlijk nooit meer vergeten.

Fiets tour Kuching

Kuching heeft zowel binnen en buiten de stad veel ‘hidden gems’. Er is geen betere manier om alle verborgen plekjes te ontdekken dan met een fietstocht door Kuching heen. Er worden dagelijks fietstochten aangeboden door verschillende touroperators. De fietstochten variëren van een korte tocht door de stad heen tot een geheel verzorgde dag tour inclusief kajakken en lunch midden in de jungle. In tegenstelling tot Hoi An in Vietnam, zijn de fietsen hier wel van goede kwaliteit en hoef je geen zorgen te maken over een pijnlijke kont.


Meer artikelen over Maleisië...

Batu_Alle-bezienswaardigheden-tips-en-voorbereiding-rondreis-Maleisie.

Alle bezienswaardigheden, tips en voorbereiding rondreis Maleisië

Goedkope-hostels-met-zwembad-in-Kuala-Lumpur-2

Goedkope hotels met rooftop zwembad in Kuala Lumpur

Bako National Park Borneo bezoeken Neusaap

Bako National Park Borneo bezoeken – Alles wat je moet weten

Sem op reis

Ik ben een doorgewinterde backpacker met een passie voor filmen en verhalen vertellen. Gedreven door nieuwsgierigheid in andere mensen, culturen en landschappen ben ik altijd op reis. Elke week ben ik druk bezig om een leuke, informatieve en entertainende aflevering te maken. Elke week iets anders. Reis je mee?

Naar alle videos >

Bezienswaardigheden in Penang Straatkunts

De 5 leukste activiteiten in Georgetown Penang

Batu_Alle-bezienswaardigheden-tips-en-voorbereiding-rondreis-Maleisie.

Alle bezienswaardigheden, tips en voorbereiding rondreis Maleisië

Goedkope-hostels-met-zwembad-in-Kuala-Lumpur-2

Goedkope hotels met rooftop zwembad in Kuala Lumpur

rondreis-maleisië-visum-regenseizoen-en-vaccinaties

Voorbereidingen rondreis Maleisië – Visum, Reistijd en Vaccinaties

vliegwinkel_logocompare_nieuw