Bako National Park Borneo bezoeken - Alles wat je moet weten

Jungle, wandelroutes en de zeldzame neusaap spotten! Dat is hoe je het Bako National Park het beste kunt samenvatten.  Alles wat je moet weten over de voorbereiding en het bezoeken van het park lees je hier. 

• Leestijd: 4 minuten • Inclusief video 


Het Bako National Park is een mooi National park in Sarawak Borneo net buiten Kuching. Als je in Kuching bent is het bezoeken van het Bako National Park echt een aanrader! Het is 1 van de bekendste bezienswaardigheden van Borneo, mede omdat dit de enige plek ter wereld is waar je de unieke neusaap kunt spotten. Naast het spotten van de neusaap heeft het Bako National Park ook veel uitdagende wandelroutes, prachtige natuur en veel andere unieke dieren. Het is handig om goed voorbereid op pad te gaan als je het Bako National Park gaat bezoeken. Alles wat je moet weten over een bezoek aan het Bako National Park lees je hieronder.

Geen zin om te lezen? Check de video van Sem op reis:

Algemene Informatie Bako National Park

Het Bako National Park ligt op ongeveer 35 kilometer afstand van Kuching. Je kunt het park voor 1 of meerdere dagen bezoeken, overnachten is mogelijk op het park zelf. Wat het park zo bijzonder maakt zijn de verschillende eco systemen op het park. Het park heeft laagland bos, veenmoeras bos, mangrove bos, klif vegetatie, strand vegetatie, weide vegetatie en heide bos. De oppervlakte van het park is relatief klein, maar dit betekent niet dat er weinig te vinden is. Er zijn veel verschillende wandelroutes door het park heen om te bewandelen en er is een enorme diversiteit in wildlife.

Bako_National_Park_Neusaap_2

Hoe kom je bij het Bako National Park

Het Bako National Park is alleen te bereiken met een boot. Alle boten naar het Bako National Park vertrekken vanaf Bako Village. Hier kan je ook je entree tickets voor het park kopen. Een entree ticket voor het park kost 10rm. De boot naar het park toe is 47rm voor een enkeltje en 95rm voor een retour. De boot vertrekt pas wanneer hij vol zit met 5 personen. Houd er rekening mee dat de boot alleen vaart met vloed, zorg er dus voor dat je goed de boot tijden checkt voor je terug weg. De route van Kuching naar de boot pier is makkelijk met de bus te doen. Er gaat elke 30 minuten een bus vanaf Kuching, de busreis duurt ongeveer 45 minuten en kost 3rm.

Hostel / Overnachten Bako National Park

Omdat het park veel leuke wandelroutes heeft is het aan te raden 1 of 2 nachten te overnachten op het park zelf. Het Bako National Park heeft geen hostel maar 1 centrale accommodatie van het park zelf. Het is mogelijk om hier een bungalow of kamer te boeken. Zorg ervoor dat je dit altijd van te voren hebt geregeld, de accommodatie kan namelijk volgeboekt zijn. Het reserveren van een accommodatie op het Bako National Park kan via je hostel of hotel in Kuching.

Neusaap Bako National Park

Borneo is de enige plek ter wereld waar de bijzondere neusaap nog in het wild leeft. De neus aap is inmiddels met uitsterven bedreigd, er leven naar schatting nog enkele duizenden. Je hebt een goede kans het dier te spotten op het Bako National Park. Er zijn verschillende wandelroutes door het park heen waarbij je een grote kans hebt om onderweg de neusaap te spotten. Tijdens mijn bezoek aan het park ben ik 4,5 uur onderweg geweest op zoek naar de aap. Uiteindelijk vond ik ze pas toen ik ’s avonds in restaurant een biertje aan drinken was. Ze kwamen in groepjes even kijken en sprongen van boom naar boom. Het is een prachtig beest om te zien en met een beetje geluk kan je ook erg dichtbij komen. Het feit dat je ze in het wild spot maakt de ervaring natuurlijk nog vetter!

Niet vergeten mee te nemen:

  • Een EHBO kit.
  • Mosquito repellant. Het Bako National Park is ook zeer geliefd onder mosquitos.
  • Handoek
  • Veel water en wat eten.
  • Zonnebrand
  • Goede wandelschoenen
Bako_National_Park_Neusaap

Meer artikelen over Maleisië...

Batu_Alle-bezienswaardigheden-tips-en-voorbereiding-rondreis-Maleisie.

Alle bezienswaardigheden, tips en voorbereiding rondreis Maleisië

Goedkope-hostels-met-zwembad-in-Kuala-Lumpur-2

Goedkope hotels met rooftop zwembad in Kuala Lumpur

Bako National Park bezoeken tips Kuching

Wat te doen in Kuching, Sarawak Borneo?

Sem op reis

Ik ben een doorgewinterde backpacker met een passie voor filmen en verhalen vertellen. Gedreven door nieuwsgierigheid in andere mensen, culturen en landschappen ben ik altijd op reis. Elke week ben ik druk bezig om een leuke, informatieve en entertainende aflevering te maken. Elke week iets anders. Reis je mee?

Naar alle videos >

Bezienswaardigheden in Penang Straatkunts

De 5 leukste activiteiten in Georgetown Penang

Batu_Alle-bezienswaardigheden-tips-en-voorbereiding-rondreis-Maleisie.

Alle bezienswaardigheden, tips en voorbereiding rondreis Maleisië

Goedkope-hostels-met-zwembad-in-Kuala-Lumpur-2

Goedkope hotels met rooftop zwembad in Kuala Lumpur

rondreis-maleisië-visum-regenseizoen-en-vaccinaties

Voorbereidingen rondreis Maleisië – Visum, Reistijd en Vaccinaties

vliegwinkel_logocompare_nieuw