Kruger Park bezoeken - Tips voor de beste safari!

Het bezoeken van het Kruger Park mag niet ontbreken tijdens jouw rondreis door Zuid-Afrika! Het Kruger Park is één van de populairste safari parken ter wereld. Alle tips over de beste routes, goedkope hotels en voorbereidingen lees je in dit artikel! 

• Leestijd: 6 minuten  • Inclusief video! 


Het bezoeken van het wereldberoemde Kruger Park is een absolute must tijdens jouw rondreis door Zuid-Afrika. Het park is zo immens groot dat Swaziland er zelfs in zou passen. Naast dat het park de beste plek is om de Big Five te spotten, heeft het ook een erg divers aanbod aan andere bijzondere diersoorten. Daarnaast is het is de thuisbasis van een indrukwekkend aantal historische en archeologische bezienswaardigheden. Het bezoeken van het Kruger Park vergt wel enige voorbereiding. Je wilt natuurlijk wel weten waar je het beste kunt overnachten en wat voor safari je gaat doen. Alles wat jij wilt weten over het bezoeken van het Kruger Park lees je in dit artikel!

Wil je snel vinden wat je zoekt?

 1. Algemene informatie Kruger Park
 2. Openingstijden Kruger Park
 3. Hoe bereik je het park?
 4. Tickets kopen Kruger Park
 5. Game drive of zelf rijden?
 6. Beste routes Kruger Park
 7. Tips voor beste safari
 8. Beste en goedkope hotels dichtbij het Kruger Park

Algemene info Kruger Park

Het 2.000.000 hectare grote Kruger National Park in Zuid-Afrika kan alleen maar worden omschreven als enorm! Het Kruger Park is ongeveer 360 kilometer lang, heeft een gemiddelde breedte van 65 kilometer en is op het breedste punt 90 kilometer van oost naar west. Door de enorme grote en goed aangelegde wegen is het park enorm populair voor de beste safari! Er is een netwerk van ongeveer 1800 kilometer goed onderhouden wegen en het reservaat heeft 21 rustkampen, 2 privélodge concessies en 15 privé safarilodges!

Het is de thuisbasis van 336 boomsoorten, 49 vis-, 34 amfibie-, 114 reptiel-, 507 vogel- en 147 zoogdiersoorten. Zo telt het park bijvoorbeeld 27000 Afrikaanse buffels, 18000 zebra’s, 12000 olifanten en zo’n 8000 neushoorns. Omdat de hele Lion King cast niet op één zelfde kluitje woont, is het belangrijk te weten waar je moet zijn voor de beste Safari.

Openingstijden Kruger Park

De openingstijden van het park variëren van de periode waarin je het Kruger Park wil bezoeken.

 • Januari & februari 05:30 - 18:30
 • Maart 05: 30 - 18:00
 • April 06:00 - 18:00 uur
 • Mei 06:00 - 17:30 uur
 • Juni en juli 06:00 - 17:30
 • Augustus en september 06:00 - 18:00
 • Oktober 05:30 - 18:00 uur
 • November en december 05:30 - 18:30

Hoe bereik je het Krugerpark?

De meeste bezoekers vliegen naar O.R. Tambo International Airport (JNB)in de buurt van Johannesburg. Vanaf hier gaat een aansluitende vlucht naar Kruger Mpumalanga International Airport (MQP), 40 km van de Numbi Gate in het zuiden van Kruger. Je kunt ook vliegen naar Hoedspruit (voor het centrale en noordelijke gedeelte) of Phalaborwa (voor het noordelijke gedeelte). Het is ook mogelijk om een ​​lijnvlucht naar Skukuza Airport in het park te nemen.

Als alternatief kunt je een auto huren in Johannesburg en naar het park rijden. Het park heeft negen toegangspoorten, waarvan de dichtstbijzijnde, de Numbi Gate, 375 km verwijderd is van Johannesburg's O.R. Tambo internationale luchthaven. De rit duurt minimaal vier uur.

Hoe koop je tickets voor het Kruger Park?

Voor dagbezoekers is de toegang tot het Krugerpark op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt. Voor elke poort gelden strikte quota. Het Kruger National Park heeft 10 toegangspoorten: Crocodile Bridge, Malelane, Numbi, Phabeni, Paul Kruger, Orpen, Phalaborwa, Punda Maria, Pafuri en Giriyondo. Zeker in het hoogseizoen is het erg aan te raden om zo vroeg mogelijk bij een van deze poorten op te dagen. Deze regels hebben geen invloed op gasten die een overnachting hebben geboekt in het park.

Er is een dagelijkse conservation entrance fee voor alle bezoekers, tenzij je in het bezit bent van een Wild Card. Wanneer je het park wilt bezoeken, heb je verschillende mogelijkheden:

Het park onafhankelijk bezoeken

Als je het park bezoekt als dagbezoeker en geen accommodatie in het park hebt, dan betaal je naast de gebruikelijke 400 ZAR (zo’n 25 euro) ook nog eens 46 ZAR extra. Dit geldt ook voor Wild Card-leden.

Het park bezoeken met gids

Wie het Kruger bezoekt aan de hand van een begeleide game drive, zal zien dat de toegangsprijs vaak al in de prijs van je tour verwerkt zit. Dat is echter vaak niet het geval voor de dagelijkse conservation fee.

De Wild Card

Een derde mogelijkheid is om een Wild Card aan te kopen. Deze geeft je een jaar onbeperkt toegang tot 80+ nationale parken, reservaten en resorts in Zuid-Afrika, afhankelijk van welke je kiest. Het lidmaatschap is 365 dagen geldig vanaf de datum van aankoop en is beschikbaar voor een individu, stel of gezin (gezin: twee volwassenen en maximaal vijf kinderen jonger dan 18 jaar).

Tickets kunnen worden gekocht via de officiële website van het Kruger Park of aan een van de toegangspoorten.

Kruger Park bezoeken - beste safari - malelane-gate-1
De Malelane Gate is één van de populaire gates in het zuiden van het Kruger Park.

Game drive of zelf rijden door het Kruger Park?

Het bezoeken van het Kruger park vereist een grondige voorbereiding. Allereerst moet je de keuze maken hoe je het park wil gaan verkennen. Kies je voor een private tour, een game-drive tour of ga je voor een self-drive? En hoeveel dagen heb je nodig om het park ervaren te hebben?

Een self-drive is misschien wel de leukste manier om op safari te gaan. Je bepaalt immers zelf je route en hoelang je op game drive wil gaan. Kortom, je hebt alle vrijheid. Uiteraard heeft het zelf rondrijden in een auto ook zijn nadelen… Deze licht ik hieronder toe!

Waarom kiezen mensen dan voor een private tour kun je denken? Niet iedere reiziger huurt een auto in Zuid-Afrika. Wanneer je zelf geen huurauto hebt, is een georganiseerde safari een stuk makkelijker. Daarnaast bieden gidsen ook het voordeel dat ze meer ervaring hebben in het spotten van wild. Niet alleen spotten ze leeuwen vanaf grote afstand, maar ze staan ook vaak in contact met elkaar, waardoor ze steeds gebrieft worden van de beste locaties.

 

Zo maakte ik het mee dat onze gids een belletje kreeg omdat iemand anders ergens olifanten had gespot. Nog geen half uur later zagen wij op diezelfde plek een mooie kudde olifanten! Dit was ons in een eigen auto nooit gelukt!

 

Via deze website boek je een georganiseerde game drive inclusief pick up vanaf jouw hotel!

Beste routes door het Kruger Park

Zoals eerder gesteld, het Kruger Park heeft tien verschillende ingangen. Welke ingang je kiest, hangt vaak samen met waar je verblijft. Hieronder vind je een overzicht van de beste self-drive routes aan de hand van de verschillende lodges.

 • Skukuza naar Satara - Logeren in Skukuza of Satara Camps
 • Lower Sabie naar Skukuza - Verblijf in Lower Sabi of Skukuza Rest Camps
 • Lower Sabie naar Tshokwane - Verblijf in Lower Sabie Rest Camp
 • Malelane naar Skukuza - Verblijf in Skukuza of Malelane Camps
 • Voortrekker Road - Verblijf in kamp Pretoriuskop
 • Timbavati Road - Verblijf in Olifants Rest Camp
 • Elephant Walk en River Road - Verblijf in Letaba of Elephant Rest Camp
 • Rond Shingwedzi - Verblijf in Shingwedzi Rest Camp
 • Mahonie Loop - Punda Maria en Pafuri Camps of Outpost Luxury Lodge
 • Luvhuvu River Drive - Punda Maria en Pafuri Camps, of Outpost Lodge

De meeste toegangspoorten zijn in het zuidwesten van het park omdat de meeste bezoekers vanuit deze richting het park verkennen.

Tips voor het rondrijden en bezoeken Kruger Park

Na het lezen van bovenstaande tips hoop ik dat je helemaal ready bent voor dit prachtige avontuur. Om mee te helpen aan de beste safari ervaring, heb ik hier nog wat extra handige tips voor je opgeschreven.

 • Neem genoeg batterijen mee voor je camera!
 • Bezoek het park zo vroeg mogelijk, de meeste dieren zie je in de ochtend
 • Bezoek als je kunt, het park minimaal 2 dagen. Geen dag is hetzelfde!
 • Breng een goede verrekijker mee
 • Draag neutrale kleuren om de dieren niet af te schrikken
 • Bestudeer goed de kaart om te zien waar je wat kunt spotten
 • Wees realistisch met je verwachtingen. Het is geen zoo. Er is nooit garantie om alles te zien!
Kruger Park Bezoeken beste safari- Olifanten
Met een beetje mazzel kom kom je wel in aanrakingmet dit soort magische momenten!

Beste hotels dichtbij het Kruger Park

Voor de beste safari ervaring wil je natuurlijk zo dicht mogelijk bij het Kruger Park overnachten. Een hotel in de buurt van het Kruger Park is daarom erg aan te raden. Omdat de keuze reuze is met hotels, heb ik hier de beste hotels voor jou op een rijtje gezet!

Husha Husha

Husha Husha Guestpackers

+ Goedkope optie + Zwembad

Voor een hotel dichtbij het Kruger Park is deze erg goedkoop! Husha Husha Guestpackers is uiteraard erg basic, maar heeft alles wat je nodig hebt om uitgerust om safari te gaan. In het Hhusha Hhusha bij Malelane heb je een mooie 2 persoonskamer voor €55,- per nacht. Lekker afkoelen na een lange safari dag kan uiteraard in het zwembad! De kamers zijn inclusief airconditioning en ontbijt.

De afstand naar de een gate dichtbij het Kruger Park is slechts 6 kilometer.

Lees meer over dit hotel...

Pestana

Pestana Kruger Lodge

+ Naast ingang Kruger + Luxe kamers

Als je iets luxer wilt overnachten is het Pestana Kruger Lodge een populaire optie. Dit mooie hotel ligt op slechts 700 meter van de zuidelijke ingang van het Kruger Park. De kamers hebben een luxe inrichting, airco en uitstekende WiFi. Wat het hotel erg bijzonder maakt is het terras, vanaf hier heb je een indrukwekkend uitzicht over het ongerepte landschap. Perfect om dieren te spotten dus!

Lees meer over dit hotel...

Little Farm Cottage

Little Farm Cottage

+ Gezellige boerderij + Perfect voor gezinnen

Deze knusse vakantieboerderij ligt op ongeveer 40 minuten rijden van de zuid gate. De Little Farm Cottage is een gezellige accommodatie voor gezinnen met kinderen. De boerderij heeft een mooi uitzicht over de bergen en beschikt over een tuin. Omdat de boerderij erg knus is ingericht, is het erg geschikt om wat langer te verblijven na de Kruger Safari.

Lees meer over dit hotel...

Serenity Forest

Serenity Forest Eco Reserve

+ Luxe suite in de natuur + 10km van Zuid Ingang

Als je jouw kruger park ervaring wilt combineren met een luxe ervaring is dit hotel perfect. Het ‘juweeltje’ rondom de zuid-poort van het Kruger park is Serenity Eco Reserve. De luxe eco-lodges liggen verstopt in een natuurrijke omgeving. De eco-lodges zijn perfect voor stellen die graag nog even een paar dagen willen vertoeven na de safari in het Kruger Park. Hier kom je werkelijkwaar niks tekort!

Serenity Forest ligt op 10 kilometer van de zuid ingang van het Kruger Park!

Lees meer over dit hotel...

Verder reizen

Na het Kruger Park is de kans groot dat je door gaat reizen door Zuid-Afrika. Check hier meer informatieve video's over Kaapstad en Swaziland!

Of bekijk de overzicht pagina over Zuid-Afrika! 


Meer artikelen over Zuid-Afrika...

Swaziland thumbnail

Swaziland bezoeken – tips en bezienswaardigheden

Activiteiten-Kaapstad

Alle tips en bezienswaardigheden voor Kaapstad op een rij!

Sem op reis

Ik ben een doorgewinterde backpacker met een passie voor filmen en verhalen vertellen. Gedreven door nieuwsgierigheid in andere mensen, culturen en landschappen ben ik altijd op reis. Elke week ben ik druk bezig om een leuke, informatieve en entertainende aflevering te maken. Elke week iets anders. Reis je mee?

Naar alle videos >

Swaziland thumbnail

Swaziland bezoeken – tips en bezienswaardigheden

Activiteiten-Kaapstad

Alle tips en bezienswaardigheden voor Kaapstad op een rij!

vliegwinkel_logocompare_nieuw